Wat gebeurt er als een zonnebatterij vol is?

Als de batterijbank vol raakt, stopt deze met het absorberen van stroom uit het zonnestelsel. De zonnepanelen blijven spanning genereren, maar die spanning wordt pas gebruikt of opgeslagen als er energievraag of batterijruimte beschikbaar is. Wat gebeurt er met zonne-energie als de batterijen vol zijn? Wanneer batterijen op zonne-energie vol zijn, wordt overtollige energie verspild als deze niet ergens anders wordt omgeleid. Meestal wordt een schakelaar geïnstalleerd om het overtollige vermogen naar hulpbronnen te leiden of om er eenvoudig voor te zorgen dat de overtollige lading de batterij niet beschadigt.

De batterijen slaan gelijkstroom van de panelen op voor later gebruik. Als er zonlicht is, laadt de laadregelaar de batterijen op en stuurt eventuele extra stroom naar de omvormer. De laadregelaar laadt de batterijen op als er voldoende stroom is om ze op te laden. Eventueel extra vermogen dat door de zonnepanelen wordt geproduceerd, wordt naar de omvormer gestuurd.

Wanneer de batterijen volledig zijn opgeladen, schakelt de laadregelaar de lading naar de batterijen uit, behalve een kleine vlotterlading die bedoeld is om de batterijen volledig opgeladen te houden. Als je een overaanbod aan zonne-energie hebt en er niet genoeg belasting is om de elektriciteit te verbruiken, zou je uiteindelijk de overtollige zonne-energie kunnen verspillen. Het is afkomstig van een microgrid-systeem met zonne-energie, generatoren, batterijopslag en zonder verbinding met het openbare net. De meeste huiseigenaren met zonne-energiefunctionaliteit kiezen ervoor om aangesloten te blijven op het elektriciteitsnet omdat dit het gemak biedt van het gebruik van het elektriciteitsnet in nood.

De zonnepanelen zullen echter alleen voldoende energie opwekken om alle beschikbare belastingen die erop zijn aangesloten te evenaren. Bij het bouwen van een off-grid zonne-energiesysteem van goede kwaliteit, is het zo belangrijk dat u eerst uw energiebehoeften berekent voordat u de batterijen en zonnepanelen dimensioneert. Om wat context te bieden, zal een typische zonnebatterij ongeveer 10 kWh aan capaciteit hebben, terwijl een gemiddeld Amerikaans huis ongeveer 30 kWh per dag zal gebruiken. Nettometing stelt u in staat om het overtollige vermogen dat door uw zonnepanelen wordt geproduceerd te gebruiken wanneer u buiten de zonlichturen bent.

De overtollige energie gaat terug naar het net voor leden van de gemeenschap die geen toegang hebben tot zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen, of. Deze hoge vraagtijd is wanneer elektriciteit doorgaans het duurst is, en zonnebedrijven onderzoeken voortdurend manieren om deze stroom beter op te slaan. De hoeveelheid spanning, bekend als de nominale spanning, die nodig is om de batterijen op te laden, stijgt naarmate de batterijen worden opgeladen. Maar aan wie ga je dit doen? Wie zijn de mogelijke ontvangers van de donatie van zonne-energie? Je denkt misschien aan kampeerders, mensen met campers en anderen.

Het zal de batterijen constant controleren en zal elektriciteit naar hen terugleiden zodra ze moeten worden opgeladen. Als ze netmeting opleggen, kun je de overtollige zonne-energie naar het gemeenschappelijke net sturen en heb je een energiekrediet dat je later in de nacht kunt gebruiken. Het zonnepaneel is aangesloten op de DC-ontkoppelingsschakelaar, waardoor de zonnepanelen kunnen worden losgekoppeld voor onderhoud.