Hoe lang gaan 12v zonnebatterijen mee?

De meeste zonnebatterijen die vandaag op de markt zijn, gaan ergens tussen de vijf en 15 jaar mee. Hoewel dat een aanzienlijke hoeveelheid tijd is, moet u ze waarschijnlijk vervangen binnen de levensduur van 25 tot 30+ jaar van uw zonnestelsel. Met deze vier snelle tips geeft u uw batterij de levensduur die hij verdient. De meeste deep-cycle-batterijen kunnen tot zes jaar meegaan met de juiste zorg en opladen (afhankelijk van de gebruiksfrequentie).

Het is aan jou om ervoor te zorgen dat je batterij niet wordt beschadigd door je oplaadroutine. Neem voor meer informatie vandaag nog contact op met MK Battery en praat met ons verkoopteam over de juiste oplaadapparatuur en -technieken. Een residentiële zonne-batterij-eenheid kan tussen de vijf en vijftien jaar meegaan. De meeste gelbatterijen gaan bijvoorbeeld meestal 1100 cycli mee, lithium-ionfosfaatbatterijen gaan ongeveer 7000 cycli mee en geabsorbeerde glazen batterijen gaan ongeveer 600 cycli mee.

Aan het eind van de dag gaan de meeste loodzuuraccu's tussen de 3 en 5 jaar mee, maar kunnen ze wel 12 jaar meegaan als je er goed voor zorgt. Over het algemeen gaan de meeste zonnebatterijen tussen de 5 en 15 jaar mee, afhankelijk van uw gebruik en batterijmodellen. Aangezien dit lager is dan de levensduur van 25 tot 30 jaar van de meeste zonnepanelen, moet u uw batterijen meerdere keren vervangen. Hierdoor is een langere levensduur van uw zonnebatterijen altijd geweldig als u batterijen niet keer op keer wilt vervangen.

Kiezen hoeveel batterijen u precies nodig heeft en hoe ver u ze gaat ontladen, is tot op zekere hoogte een evenwichtsoefening tussen kosten vooraf en waarde op lange termijn. Loodzuuraccu's hebben echter een kortere levensduur van de zonnebatterij en een lagere ontladingsdiepte (DoD) in vergelijking met lithium-ionbatterijen. Omdat alle batterijen bij elke laadcyclus hun totale capaciteit verliezen, zal een zonnebatterij ook binnen enige tijd stoppen met werken. Wanneer u een off-grid of hybride zonnestelsel installeert, is het een cruciale beslissing om te bepalen hoeveel batterijen u nodig hebt.

Temperatuur, onderhoud en hoe diep u uw batterijen ontlaadt (bekend als Depth of Discharge) spelen allemaal een serieuze rol in hun levensduur - ofwel ze zo lang mogelijk aan de gang houden, of ze helpen ze na slechts een paar jaar weg te vallen. Het mooie van het gebruik van zonnepanelen is dat het, behalve groen, perfect is voor de lange termijn. Als u de voor- en nadelen van elk type zonnebatterij kent, kunt u weten voor welke toepassingen u ze moet overwegen. Alle batterijen slaan energie op, maar deep cycle-batterijen zijn speciaal ontworpen voor herhaalde en langdurige dieplaad- of ontlaadcycli.

Om het in eenvoudige bewoordingen te zeggen, de levensduur van elke batterij, inclusief een zonne-energie, vertelt u over de totale tijd dat deze zal werken. Dit hangt voornamelijk af van de temperatuur van de lucht rond de batterijen, omdat een extreme omgeving een negatief effect kan hebben op de levensduur van uw zonnebatterijen. Afhankelijk van het type zonnebatterij dat u selecteert, kan de batterij langer of korter meegaan in verhouding tot de toepassing ervan. Deze batterijen zijn ontworpen met het oog op een lange levensduur en verliezen niet vaak veel lading wanneer ze inactief zitten.

Als je een off-grid systeem hebt dat elke nacht batterijvoeding gebruikt, gaan je batterijen niet zo lang mee als wanneer je een netgekoppeld systeem hebt dat je batterijen alleen gebruikt als de stroom uitvalt. Zonnebatterijen zijn een investering die u meer controle geeft over het energieverbruik van uw huis op lange termijn en tegelijkertijd de energiekosten op uw voorwaarden beheert. Deep Cycle-batterijen op zonne-energie zijn ontworpen om overtollige energie op te slaan die gedurende de dag door uw panelen wordt geproduceerd.