Hoeveel batterijen heb ik nodig voor off-grid?

Als je de stroom aan wilt houden als het net uitvalt, heb je meestal maar één zonnebatterij nodig. Als je volledig off-grid wilt gaan, heb je veel meer opslagcapaciteit nodig, meer in de trant van 8-12 batterijen. Het kan ontmoedigend zijn om erachter te komen hoeveel batterijen je nodig hebt. Bekijk onze rekenmachine voor evaluatie van de belasting buiten het net.

De tweede overweging zou de capaciteit van het ampère-uur of de kilowattuur van de batterij zijn. Dus natuurlijk hoe groter de batterij, hoe meer opslagcapaciteit hij heeft. Het gaat dus te maken hebben met hoe groot je systeem is. In een typische off-grid cottage-toepassing zou u een 24- of 48-volt batterijbank hebben die ergens in het bereik van 600 tot 800 ampère-uur ligt.

Ze kunnen oplopen tot 6.000 ampère-uur of meer in grotere systemen. Als we willen dat dit huis off-grid is, hebben we 26 kWh energie nodig die is opgeslagen in de batterij, zodat het huis het's nachts kan gebruiken en als de zon niet schijnt. Een batterijbank van 26 kWh biedt één dag autonomie, wat betekent dat de batterijen voldoende energie kunnen opslaan om de belastingen een hele dag te laten werken als er geen zon beschikbaar is op de zonnemodules om de bank op te laden. U wilt echter waarschijnlijk meerdere dagen autonomie omdat er een paar dagen geen zon kan zijn als het regent.

Dus met 2-3 dagen onafhankelijkheid hebt u een opslagcapaciteit van 52-78 kWh nodig. Voor de meeste zonnestelsels kunt u kiezen tussen 12, 24 of 48 volt batterijen. Wat u selecteert, heeft invloed op welke andere componenten u in uw systeem kunt opnemen, de formatie die u nodig hebt om ze te bedraden, de grootte van de koperdraad die u nodig heeft en de totale kosten van uw batterijbank. Bovendien hebt u het juiste BMS (Battery Management System) nodig om uw batterijen en eigendommen te beschermen.

Gewoon uitleggen hoe je een eenvoudige berekening kunt maken om erachter te komen hoeveel zonnepanelen en batterijen een huis nodig heeft om de meest elementaire benodigdheden te bedienen. Loodzuuraccu's zijn gevoelig en moeten elke dag volledig worden opgeladen, waar lithiumbatterijen gedeeltelijk kunnen worden opgeladen zonder enig nadelig effect. De meeste deep cycle-batterijen van golfkarformaat, bijvoorbeeld Trojan t-105, kunnen een capaciteit van ongeveer 200-230 ampère bevatten bij 6 volt. Loodzuuraccu's hebben ook een beperktere hoeveelheid bruikbare capaciteit en worden doorgaans slechts 50% ontladen.

Ik heb één paneel van 600 watt nodig, maar ik weet niet hoeveel batterijen ik moet kopen en van welke ampare-uren. Nu je weet hoeveel batterijen en zonnepanelen je nodig hebt, is het tijd om je omvormer en zonne-omvormer op maat te maken. Ik kan niet wachten om nu van het elektriciteitsnet te komen en me zorgen te maken dat mijn huis zal afbranden omdat ik 100 batterijen onder mijn huis klaar heb om af te koken als ik ze niet 'nauwlettend bewaakt'. Sommige mensen kiezen ervoor om een batterijback-up te maken die een paar dagen kan werken en voegen een generator toe die de batterijen indien nodig kan bijvullen.

In de loop der jaren hebben mijn familie en ik een aantal kleine gadgets en batterijen op zonne-energie in huis gebruikt. Hoeveel 200AH-batterijen en 250 watt zonnepaneel heb ik nodig om een hybride systeem van stroom te voorzien dat bestaat uit 12 airconditioners (elk 1100 watt), 8 diepvriezers (elk 350 watt) en 6 tv-toestellen.