Hoeveel batterijen heb ik nodig voor kwh?

Een 6 volt batterij van 400 ampère-uur kan ongeveer 2, 4 kilowattuur aan vermogen leveren. Een driedaagse batterijbank was van plan 90 kilowattuur elektriciteit te leveren aan een gemiddeld Amerikaans huishouden. De vorige voorbeeldbatterij kan 2, 4 kilowattuur leveren, terwijl 38 batterijen nodig zijn. Een batterijbank die is ontworpen om een gemiddeld Amerikaans huishouden drie dagen van stroom te voorzien, zou 90 kilowattuur energie moeten leveren.

De batterij uit het vorige voorbeeld kan 2,4 kilowattuur leveren, dus dit systeem heeft 38 batterijen nodig. In werkelijkheid zouden er nog meer batterijen nodig zijn om rekening te houden met onvolkomenheden in de batterij en voor het stroomverbruik van de omvormer, een apparaat dat nodig is om gelijkstroom batterijvermogen om te zetten in de wisselstroom die nodig is voor een huishoudelijk elektrisch systeem. Voor deze informatie wilt u naar uw elektriciteitsrekening kijken. Het wordt meestal afgedrukt als uw maandelijkse kilowattuur.

Om uw dagelijkse kilowattuur te berekenen, moet u dat aantal delen door 30 en vervolgens vermenigvuldigen met 1000 om het getal om te zetten in wattuur. Wat zich vertaalt in één watt vermogen dat gedurende een uur wordt aangehouden. Dit is de eerste stap bij het bepalen van de grootte van uw zonnebatterij. Het gemiddelde Australische huishouden verbruikt 16 kWh elektriciteit per dag.

Een typisch huishouden zou een derde van hun elektriciteit (5,33 kWh) kunnen gebruiken tijdens daglichturen wanneer zonnepanelen elektriciteit produceren, terwijl de resterende tweederde (10,67 kWh) van het net wordt gekocht. Als u een batterij zou gebruiken om de elektriciteit die u van het net koopt van stroom te voorzien, heeft u een batterij nodig met een capaciteit van minimaal 10 kWh. In termen van systeemgrootte: batterijafmetingen worden uitgedrukt in kilowattuur of kWh. De belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het beslissen hoeveel zonnebatterijen u nodig heeft om van het elektriciteitsnet te gaan, zijn de belastingen die u van stroom wilt voorzien en hoe lang u mogelijk op batterijen moet blijven werken.

Het belangrijkste om te overwegen bij het dimensioneren en vergelijken van zonnebatterijen is echter dat het onmogelijk is om te doen zonder een gedetailleerd begrip van uw energieverbruikprofiel. Dan kan een goede installateur zijn software gebruiken om u precies te laten zien wat het optimale aantal batterijen en zonnepanelen is voor uw situatie en wat de terugverdientijd zal zijn. Aan de andere kant, als u te veel batterijen koopt, voegt u onnodige kosten toe aan uw systeem, met extra componenten, complexiteit en onderhoud. Ik heb nooit geweten dat zonnebatterijen steeds vaker voorkomen bij individuele huiseigenaren, en net als zonnepanelen hangt de exacte batterijinstallatie die u moet krijgen af van uw unieke situatie en wat u uit energieopslag wilt halen.

Dus ga jezelf niet failliet en wil elke laatste kWh nachtelijke elektriciteit met je batterijen dekken. De meeste batterijen hebben een continu vermogen van tussen de 5 en 8 kilowatt, wat betekent dat ze meerdere circuits of een handvol apparaten tegelijkertijd van stroom kunnen voorzien. Zonnebatterijen komen steeds vaker voor bij individuele huiseigenaren, en net als zonnepanelen hangt de exacte batterijinstallatie die u moet krijgen af van uw unieke situatie en wat u uit energieopslag wilt halen. Uiteindelijk zal dit ongeveer 2-3 gemiddelde lithium-ionbatterijen zijn, zoals de Tesla Powerwall om meestal het gebruik van netstroom te vermijden tijdens piekuren en wanneer uw zonnepanelen geen stroom produceren.

Wat u ook uit een zonne-plus-opslagsysteem wilt halen, er zijn een paar universele factoren die van invloed zijn op het aantal batterijen dat u moet krijgen. Als u zoveel mogelijk geld wilt besparen op elektriciteit met zonnebatterijen, moet u weten hoe uw elektriciteitstariefplan eruit ziet.