Hoeveel batterijen heb ik nodig voor 10kw?

Als je 24V-batterijen gebruikt, heb je 1666 ampère nodig. De beste optie zou een capaciteit van 24V 300 ah zijn, zoals de Shunbin LiFePO4-batterij, omdat deze de stroom aankan. Je hebt er 6 nodig voor een 10kw zonnestelsel. Je hebt minimaal 28 kWh accucapaciteit nodig voor een zonnestelsel van 10 kW.

Voor een systeem van 30 kW heeft u minimaal 84 kWh accucapaciteit nodig. Het kan ontmoedigend zijn om erachter te komen hoeveel batterijen je nodig hebt. Het dimensioneren van uw zonnebatterijsysteem is het proces waarmee u de grootte van de batterijen berekent die u nodig hebt voor de opslag van stroom op uw systeem. Batterijladers zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u voldoende batterijen bij de hand hebt, en ze kunnen u op de lange termijn ook geld besparen.

Vanwege de populariteit van systeemgroottes rond 5 kW en 6,6 kW, zijn enkele van de beste zonnebatterijen afgestemd op systemen van deze omvang. De hoeveelheid zon die uw regio krijgt, is een van de belangrijkste factoren om te bepalen hoeveel batterijen u nodig heeft voor uw zonnestelsel. In de tropen waar altijd zon is, denk ik dat de batterijen altijd maximaal vermogen zullen opslaan ten opzichte van andere plaatsen. Door gebruik te maken van de informatie die hier wordt gegeven, kunt u bepalen hoeveel batterijen u nodig heeft en welke andere componenten nodig zijn.

In het geval van zonne- en thuisbatterijen zijn elektriciteitsbelastingen apparaten en systemen zoals koelkasten en airconditioners die elektriciteit in uw huis gebruiken. Als je in een gebied met veel zon woont en je verbruikt minder energie, dan heb je minder batterijen nodig dan wanneer je in een gebied met minder zon zou wonen en meer energie verbruikt. Als je 3 x 300ah nodig hebt voor 48V-batterijen, heb je er 6 nodig voor 24V-batterijen en een dozijn voor 12V. Hoe efficiënter je zonnepanelen zijn, hoe minder stroom je nodig hebt om op te wekken en hoe minder batterijen je nodig hebt.

Je moet ervoor zorgen dat je voldoende batterijen hebt voor je energiebehoeften en het type batterijen dat door je zonnepanelen kan worden opgeladen. Batterijen hebben echter maar een levensduur van 10 jaar, dus je moet ze om de tien jaar vervangen. Als je bijvoorbeeld veel apparaten hebt die AA-batterijen gebruiken, heb je meer AA-batterijen nodig dan AAA-batterijen.