Hoeveel batterijen zijn er nodig om een huis van zonne-energie te voorzien?

Als u zoveel mogelijk geld wilt besparen, heeft u voldoende batterijopslag nodig om uw energieverbruik te dekken wanneer uw zonnepanelen niet produceren - ergens rond de 2-3 batterijen. Als je de stroom aan wilt houden als het net uitvalt, heb je meestal maar één zonnebatterij nodig. Een batterijbank die is ontworpen om een gemiddeld Amerikaans huishouden drie dagen van stroom te voorzien, zou 90 kilowattuur energie moeten leveren. De batterij uit het vorige voorbeeld kan 2,4 kilowattuur leveren, dus dit systeem heeft 38 batterijen nodig.

In werkelijkheid zouden er nog meer batterijen nodig zijn om rekening te houden met onvolkomenheden in de batterij en voor het stroomverbruik van de omvormer, een apparaat dat nodig is om gelijkstroom batterijvermogen om te zetten in de wisselstroom die nodig is voor een huishoudelijk elektrisch systeem. Voor dit systeem heb je zeven 75 watt zonnepanelen en vier 300 ampère batterijen nodig. Als je panelen van 200 watt zou gebruiken, heb je slechts drie panelen en vier batterijen van 300 ampère nodig. Voor de meeste zonnestelsels kunt u kiezen tussen 12, 24 of 48 volt batterijen.

Wat u selecteert, heeft invloed op welke andere componenten u in uw systeem kunt opnemen, de formatie die u nodig hebt om ze te bedraden, de grootte van de koperdraad die u nodig heeft en de totale kosten van uw batterijbank. De meeste woningen hebben tussen de 25 en 35 zonnepanelen nodig om volledig van het net te werken. Zelfs als je je hele energieverbruik niet kunt compenseren met zonnepanelen, zal elk paneel dat je installeert je CO2-voetafdruk helpen verkleinen en ons allemaal dichter bij een duurzamere toekomst brengen. Deel de totale ampère-uren door het ampère-uurcijfer van uw batterijen en u hebt het aantal batterijen dat u nodig hebt.

Met een systeem ter grootte van jou kun je dit misschien kleiner maken en ben je gewoon van plan minder stroom te gebruiken als je wordt geconfronteerd met een situatie waarin de batterijen traag worden opgeladen. Echter, met de dalende kosten van zonnepanelen en de toenemende efficiëntie van zonnetechnologie, maken steeds meer mensen de overstap naar zonne-energie. Mijn koelkast wordt de afgelopen 20 jaar aangedreven door 500w zonnepanelen in 14 6v golfkarbatterijen via een 1500w 12 volt blokgolfomvormer. Als je 10 uur zonlicht en 300 watt panelen hebt in drie 12volt 100 ampère-uur batterijen, komt het goed.

Zoals u aan deze voorbeelden kunt zien, kunnen de kleinste aanpassingen aan de uren zonlicht, de spanning van de batterijen en zelfs de temperatuur die u ze kunt opslaan een aanzienlijk effect hebben op het aantal panelen dat uw huis nodig heeft. Als ze overeenkomen zoals in het bovenstaande voorbeeld en uw gebruik constant blijft, lijkt het erop dat u de batterijen nooit kunt opladen als ze leeg raken. Dit is relevant, of u nu een dienst op een huis plaatst en deze aan het elektriciteitsnet koppelt of een zonnepaneel bouwt om buiten het elektriciteitsnet te functioneren. Sommige mensen kiezen ervoor om een batterijback-up te maken die een paar dagen kan werken en voegen een generator toe die de batterijen indien nodig kan bijvullen.

Het aantal zonnepanelen hangt af van de hoeveelheid stroom die u gebruikt, het gemiddelde dagelijkse zonlicht en hun grootte. Kan een expert op het gebied van zonnepanelen mij het aantal zonnepanelen en batterijen geven om een huis van stroom te voorzien met het volgende. IK HEB HET ALLEEN NODIG OM EEN 4 CF FREZZER OM VOEDSEL OP TE SLAAN, IK HEB EEN 24 VOLT-SYSTEEM MET TWEE PANELEN EN TWEE BATTERIJEN AANSLUITEN, EN VOLLEDIGE LADING KRIJG IK 28,11 VOLT, MAAR OP BEWOLKTE DAG KRIJG IK MAAR 23,91 EN DIT TREKT DE OMVORMER NAAR BENEDEN TOT HET PUNT DAT HIJ WORDT UITGESCHAKELD. Hoe dan ook, ik zou graag genoeg batterij willen hebben om me 24 uur van stroom te voorzien, omdat ik ook een generac generator voor het hele huis heb met de 10-daagse voorraad propaan.