Hoeveel 12v-batterijen zijn er nodig om een huis van stroom te voorzien?

Een batterijbank die is ontworpen om een gemiddeld Amerikaans huishouden drie dagen van stroom te voorzien, zou 90 kilowattuur energie moeten leveren. De batterij uit het vorige voorbeeld kan 2, 4 kilowattuur leveren, dus dit systeem heeft 38 batterijen nodig. Vier 200ah-batterijen zijn gelijk aan 9,8 kWh of ongeveer 9600 watt. Dit is voldoende om essentiële huishoudelijke apparaten zoals een koelkast, zes gloeilampen, een tv en een laptoplader 3,9 uur te gebruiken.

Het kan ontmoedigend zijn om erachter te komen hoeveel batterijen je nodig hebt. Uiteindelijk zal dit ongeveer 2-3 gemiddelde lithium-ionbatterijen zijn, zoals de Tesla Powerwall om meestal het gebruik van netstroom te vermijden tijdens piekuren en wanneer uw zonnepanelen geen stroom produceren. Het is belangrijk om deze maatregel in de gaten te houden om te zien hoeveel apparaten en circuits u gedurende lange tijd tegelijkertijd van stroom kunt voorzien. Afhankelijk van de spanning van uw elektrische systeem, moet u mogelijk batterijen met elkaar verbinden om een bank te creëren op 12, 24 of 48V.

Voor degenen die zonne- of windenergie gebruiken, speelt back-upstroom van batterijen ook een belangrijke rol bij het verminderen van de effecten van de fluctuatie van de stroomvoorziening van deze hernieuwbare energiebronnen. Hoeveel autobatterijen om een huis van stroom te voorzien, is een geldige vraag voor degenen onder u die erover denken om een batterijopslagsysteem voor uw huis te hebben. Maar de vraag is, hoeveel batterijen heb je nodig om je apparaten draaiende te houden? Dat is wat we in de volgende paragraaf behandelen. De exacte berekening voor het dimensioneren van uw batterijsysteem is gebaseerd op uw dagelijkse stroomverbruik en het batterijtype.

Alle XP-versies met elektrische start, inclusief de 15.000 en 17.500, en twee Generac GP-modellen (15.000 en 17.500), laden hun batterijen op terwijl ze werken. In de tropen waar altijd zon is, denk ik dat de batterijen altijd maximaal vermogen zullen opslaan ten opzichte van andere plaatsen. Als je niet genoeg batterijcapaciteit hebt, heb je geen stroom meer en moet je een back-up van de zonnebatterij toevoegen en de back-upgenerator opstarten. Een typisch Amerikaans huis zou 90 kilowattuur elektriciteit nodig hebben om drie dagen van een batterijbank van stroom te voorzien.

Volledig zelfvoorzienend gaan met zonnebatterijen is een duur en ingewikkelder proces dan verbonden blijven met het net. Ik heb nooit geweten dat zonnebatterijen steeds vaker voorkomen bij individuele huiseigenaren, en net als zonnepanelen hangt de exacte batterijinstallatie die u moet krijgen af van uw unieke situatie en wat u uit energieopslag wilt halen. Loodzuuraccu's hebben ook een beperktere hoeveelheid bruikbare capaciteit en worden doorgaans slechts 50% ontladen. Bij extreme weersomstandigheden zoals orkanen maakt een back-upbatterijsysteem veel verschil voor een huis.

Aan de andere kant, als u te veel batterijen koopt, voegt u onnodige kosten toe aan uw systeem, met extra componenten, complexiteit en onderhoud.