Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om een heel huis te runnen?

Deze pagina kan gelieerde links bevatten, bekijk hier ons openbaarmakingsbeleid. De stroombehoeften van een huis, zonnepaneelwatt en locatiebestraling zijn nodig om de grootte van het zonne-energiesysteem te berekenen Het gebruik van zonne-energie is een van de beste manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en het effect van de opwarming van de aarde om te keren. Als u zonnepanelen wilt installeren, moet u weten hoeveel zonnepanelen voldoende zijn om uw huis van stroom te voorzien. Hoe meer energie nodig is, hoe meer panelen er moeten worden geïnstalleerd.

Een enkel paneel kan niet de financiële voordelen van het gebruik van zonne-energie genereren; u moet uw huis voldoende van stroom voorzien. De geografische locatie en individuele paneelkwaliteiten zijn enkele van de belangrijkste factoren die het aantal benodigde zonnepanelen bepalen. In Massachusetts heb je bijvoorbeeld meer panelen nodig om output te produceren die vergelijkbaar is met wat je in Californië krijgt. Hier leest u hoe u het aantal zonnepanelen berekent dat uw huis nodig heeft.

Dit is de hoeveelheid energie die u in een jaar thuis verbruikt, afhankelijk van de elektrische apparaten die u gebruikt, de hoeveelheid energie die ze nodig hebben en hoe vaak ze worden gebruikt. De apparaten kunnen een televisie, koelkast, verlichting, airconditioning, magnetron en keukenapparatuur, laders en andere apparatuur bevatten die elektriciteit nodig heeft om te werken. De Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) meldde dat een gemiddeld Amerikaans huis jaarlijks 10.715 kWh stroom verbruikt. Zonnestelsel op het dak kan deze elektriciteit leveren en alle verbruiks- en elektriciteitsrekeningen compenseren om uw exacte behoeften te kennen, u moet de energierekeningen van uw vorig jaar controleren om te weten wat u hebt gebruikt.

Deze drie factoren zijn essentieel bij het berekenen van het aantal panelen dat u nodig heeft voor uw huis. Ik,. Verschillende regio's hebben verschillende zonuren, afhankelijk van de seizoenen. Uw dakmaat is ook cruciaal om te weten hoeveel panelen er op passen.

U kunt berekenen hoeveel zonnepanelen u voor uw systeem in het VK kunt kopen door rekening te houden met het energieverbruik van het huis, de energie die door het systeem wordt geproduceerd, uw dakgrootte en de zonuren in uw regio. Door enkele onvermijdelijke omstandigheden, zoals onvoldoende dakgrootte, kan de geproduceerde zonne-energie worden ondersteund door het net. Op deze manier zou je niet al je elektriciteitsbehoeften uit het zonnestelsel halen. In het VK gebruiken de meeste huizen gemiddeld 3 tot 6 kWh elektriciteit per dag, waarbij sommige mensen zonne-energie gebruiken om een fractie van wat ze nodig hebben van stroom te voorzien.

Dit om het aantal te installeren panelen te verminderen. Het VK is een plaats die niet bekend staat om zijn zonnigheid. Tijdens de winter en een deel van de herfst kan de plaats bijna de hele dag bedekt zijn met sneeuw. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, want er zijn dagelijks gemiddeld 4 piekzonuren gedurende het hele jaar, wat betekent dat een zonnestelsel van nut kan zijn.

Voordat u uw installatieproject start, is het van cruciaal belang om uw lokale installateur te raadplegen. Het energieverbruik in een woning kan afhangen van het aantal gezinsleden dat er woont. Waar er meer dan vijf mensen zijn, is een 6kW zonnepaneelsysteem ideaal, terwijl er vier personen zijn, is een 5kW-systeem voldoende. De meeste gezinnen hebben echter drie of minder mensen en in dit soort huizen is een 4kW-systeem het meest gebruikelijk.

De benodigde energie en de grootte van de panelen bepalen hoeveel panelen u nodig heeft. Een 6kW-systeem van 250 W-panelen heeft bijvoorbeeld 24 panelen nodig, terwijl een 3kW-systeem 12 panelen nodig heeft. Bij de installatie van zonnepanelen, om te weten hoeveel panelen u nodig zou hebben, moet u weten hoeveel energie een enkel paneel produceert. De wattage van een paneel is het watt per zonuur dat het paneel zou kunnen produceren.

Een paneel van 300 W kan in een zonuur tot 300 watt produceren, terwijl een paneel van 350 W in een zonuur tot 350 watt kan gaan. Het is daarom cruciaal om te weten hoeveel energie uw huis verbruikt voordat u een zonnestelsel installeert. Voor een dagelijks energieverbruik van 4 kWh zouden 16 zonnepanelen van elk 250 W nodig zijn voor 100% elektriciteitsvoorziening. U kunt de berekening uitvoeren op basis van de capaciteit van uw panelen en de energiebehoefte.

Bedrijven die zonnepanelen produceren, hebben hun producten in verschillende afmetingen. De ruimtes die ze innemen variëren dus. Omdat de dakcapaciteit beperkt is, is er een maximum aantal zonnepanelen dat uw dak kan bevatten. Panelen met verschillende wattages hebben ook verschillende afmetingen.

Hoeveel zonne-energie zou er nodig zijn om een koelkast te laten draaien? Zonnepanelen zijn er in verschillende capaciteiten, van draagbare panelen van 50 W voor het opladen van apparaten tot krachtige 300W dakpanelen. Er is een paneelformaat voor elke behoefte en voor grootschalige energieproductie kunt u een combinatie van meerdere panelen gebruiken. Een gemiddelde koelkast in de VS verbruikt maandelijks ongeveer 5,7 kWh energie, terwijl een vriezer ongeveer 5,8 kWh verbruikt en samen 115 kWh verbruikt. Dit vereist 3 of 4 gemiddelde zonnepanelen met een vermogen van 100W.

Een paneel in de zon gedurende minstens 8 uur genereert dagelijks ongeveer 1 kWh, gelijk aan 30 kWh per maand. Om de vereiste energie van 115 kWh te bereiken, zou u vier van dergelijke panelen moeten installeren, Als u echter een sterker paneel gebruikt, bijvoorbeeld 300W, in hetzelfde zonlicht, zou het dagelijks 2,5 kWh produceren. Dit zou zich vertalen in een maandelijkse energieproductie van 75 kWh. Om hetzelfde koelkastsysteem van stroom te voorzien, zouden twee panelen 150 kWh per maand produceren, wat betekent dat er een overschot aan energie zou zijn dat u elders kunt gebruiken.

Een zonnepaneel van 500 W daarentegen zou, gezien dezelfde omstandigheden, een schatting van 4 kWh per dag opleveren. Over een maand zou een enkel paneel voldoende zijn om dezelfde koelkastopstelling van stroom te voorzien, waardoor 120 kWh elektriciteit per maand wordt geproduceerd. Afhankelijk van waar je bent en de zonuren die je zonnepanelen dagelijks zouden ontvangen, kun je berekenen hoeveel zonnepanelen voldoende zouden zijn om een koelkast van stroom te voorzien. De energieproductie van elk zonnepaneel bepaalt ook het aantal panelen dat u nodig heeft.

Een huis met 4 slaapkamers is relatief groot en betekent dat er veel bewoners in zitten. Dit betekent dat het energieverbruik hoog zou zijn en meer zonnepanelen nodig zou hebben. Als elke kamer bijvoorbeeld een televisie, badkamer en andere elektrische apparaten heeft, kan het huis maximaal 25 panelen van elk 300 W nodig hebben. Gemiddeld vereist een huis met 4 slaapkamers in de VS een zonnepaneelsysteem van 7,75 kW.

Wanneer u panelen van 375W gebruikt, moet u 21 panelen installeren. Met een 500W zonnepaneel heeft u ongeveer de helft van het aantal panelen nodig in vergelijking met de vorige. Met een hoger wattage betekent dit dat er meer ruimte wordt bespaard op het dak. Twee gecombineerde panelen van 250 W nemen meer ruimte in beslag in vergelijking met een enkele 500W, ondanks het feit dat ze dezelfde hoeveelheid elektriciteit zouden leveren.

Om tot deze cijfers te komen, hebben we de gemiddelde vierkante meters van huishoudens gebruikt tegen hun gemiddelde maandelijkse verbruik. Afhankelijk van uw jaarlijkse stroomverbruik heeft u echter mogelijk een groter of kleiner systeem nodig. Houd er rekening mee dat het nog steeds op details aankomt om een exact aantal panelen of systeemgrootte te krijgen, afhankelijk van uw regio, stroomverbruik en budget. Als u uw huis off-grid volledig van stroom wilt voorzien, betekent dit dat u onafhankelijk bent van het elektriciteitsnet.

Ook wel een stand-alone energiesysteem genoemd, zou u uw huis 100% van stroom voorzien met zonnepanelen. Uw huis is aangesloten op het net, maar u zult geen elektriciteit van het net gebruiken. Lange tijd zijn er voor enkelen off-grid gegaan die zich comfortabel dure omvormers en batterijen kunnen veroorloven. De prijzen zijn echter gedaald en velen kunnen het zich nu veroorloven, en nog veel meer zullen het met de tijd betalen.

Om off-grid te gaan, betekent dit dat je systeem in staat zal zijn om dezelfde energie te produceren die je hebt gebruikt. Voor het perfecte off-grid zonnestelsel, controleer uw jaarlijkse verbruik op basis van elektriciteitsrekeningen. Laten we bijvoorbeeld aannemen dat u panelen van 300 W heeft en dagelijks gemiddeld 8 zonuren heeft. Elk paneel genereert jaarlijks ongeveer 900 kWh per jaar.

Gemiddeld verbruikt een huis jaarlijks 11.000 kWh stroom, wat betekent dat u ongeveer 13 panelen nodig heeft om uw huis van 100% buiten het elektriciteitsnet van stroom te voorzien. On-grid-systeem betekent dat u uw huis gedeeltelijk van stroom voorziet met netstroom en zonne-energie. De meeste mensen die dit systeem gebruiken, zullen overdag zonne-energie gebruiken als er zon is en's nachts netstroom gebruiken. Een on-grid-systeem wordt beïnvloed door stroomuitval omdat stroom in de leidingen kan stromen terwijl reparaties aan de gang zijn.

Een on-grid systeem heeft niet zoveel panelen nodig als off-grid - wanneer de zonne-energie daalt, komt netstroom binnen om het systeem van stroom te voorzien. Vijf zonnepanelen van 300 W zijn voldoende om uw huis op het elektriciteitsnet van stroom te voorzien, hoewel dit kan variëren afhankelijk van de energievereisten. Met 315W-panelen moet u 64 tot 69 panelen installeren om een uitgangsvermogen van 3.000 kWh te bereiken. Met panelen van 375 W hebt u 58 tot 60 panelen nodig.

Zonne-energie kan een heel huis 100% van stroom voorzien en kan tegelijkertijd ontoereikend zijn. Het aantal geïnstalleerde panelen, de output van elk en het energieverbruik spelen een rol. De gecombineerde output van het hele systeem moet overeenkomen met wat het huishouden nodig heeft om ervoor te zorgen dat er geen overbelasting is. Als een energiezuinig systeem wordt geïnstalleerd in een huishouden met een relatief grotere energiebehoefte, kan het systeem het huis niet runnen.

In een dergelijk geval wordt netstroom gebruikt om aan de energiebehoefte van het huis te voldoen. Voordat u een systeem installeert, moet u, als u het nodig hebt om 100% van de elektriciteit van uw huis van stroom te voorzien, uw energieverbruik controleren op basis van eerdere elektriciteitsrekeningen. U moet vervolgens berekenen hoeveel elk paneel zal produceren onder gemiddelde omstandigheden, afhankelijk van uw gebied, en het aantal panelen installeren dat uw vereiste elektriciteit zou kunnen produceren. Een zonnestelsel van 5 kW kan 100% van het huisgebruik van stroom voorzien.

Zoals besproken, zijn er verschillende andere factoren die een rol spelen, zoals het energieverbruik in huis. Gemiddeld past een 5kW-systeem goed bij een huis met vier personen. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen. We schatten dat een typisch huis tussen de 20 en 24 zonnepanelen nodig heeft om 100 procent van het elektriciteitsverbruik te dekken.

De feitelijke formule om erachter te komen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, is te vinden op basis van de systeemgrootte gedeeld door de productieverhouding, gedeeld door paneelwattage. Zonnepanelen zien er misschien grotendeels hetzelfde uit, maar ze zijn niet precies gelijk gemaakt, dus je moet het wattage weten van de panelen die je hoopt te installeren. Het paneelwattage is de hoeveelheid elektriciteit die door het paneel wordt uitgestoten. De meeste zonnepanelen variëren tussen 250 en 400 watt aan vermogen, dus het is veilig om aan te nemen dat 300 het gemiddelde paneelwattage is dat u zou kunnen vinden.

Vergeet niet dat je waarschijnlijk meer panelen nodig hebt dan dit cijfer, omdat ze hoogstwaarschijnlijk niet elke dag van de maand zonlicht krijgen. Huiseigenaren in minder zonnige gebieden, zoals Massachusetts, kunnen deze ongelijkheid compenseren door simpelweg efficiëntere panelen te gebruiken of de grootte van hun zonne-energiesysteem te vergroten, wat resulteert in iets meer zonnepanelen op hun dak. De productieverhoudingen verschillen dus afhankelijk van de geografische locatie en een lagere productieverhouding (vanwege minder zonlicht) betekent dat je meer zonnepanelen nodig hebt om de hoeveelheid energieproductie te krijgen die je nodig hebt. Als uw huis klein is of een ongewoon gevormd dak heeft, kan de grootte van zonnepanelen erg belangrijk zijn om te overwegen.

Verschillende factoren bepalen het aantal panelen dat nodig is voor een huis op zonne-energie van 100%, inclusief maar niet beperkt tot. Dit is natuurlijk een algemene schatting en eclectisch gebruik, zonlichturen, locatie en het type panelen kan dit bedrag veranderen. Ervan uitgaande dat uw panelen minstens 6 uur zonlicht per dag krijgen, komt dat uit op ongeveer 250 watt x 6 uur zonlicht %3D 1,5 kWh vermogen per dag, ongeveer 45 kWh per maand en 540 kWh per jaar. .