Kun je een batterij overladen met zonne-energie?

Over het algemeen kan een zonnepaneel een batterij overladen. De laadsnelheid is afhankelijk van de spanning van het zonnepaneel, de uitgangsstroom en de accuspanning. Overladen wordt geëlimineerd door een laadregelaar voor zonne-energie te gebruiken. Veel mensen vragen zich af of zonnepanelen een batterij kunnen overladen.

Een zonnepaneel kan een batterij overladen als deze meer spanning genereert dan de batterij aankan. Een laadregelaar kan overladen voorkomen door de stroom die in het systeem gaat te verminderen. Kun je voorkomen dat een zonnepaneel een zonnebatterij overbelast? Absoluut dat kan je. Het zonnepaneel of zonnepaneel en de batterij communiceren niet.

Als het niet is aangevinkt, blijft het zonnepaneel energie aan de batterij leveren totdat de batterij niet meer functioneert, explodeert of mogelijk in brand vliegt. Wat gebeurt er met zonne-energie als de batterijen vol zijn? Wanneer batterijen op zonne-energie vol zijn, wordt overtollige energie verspild als deze niet ergens anders wordt omgeleid. Meestal wordt een schakelaar geïnstalleerd om het overtollige vermogen naar hulpbronnen te leiden of om er eenvoudig voor te zorgen dat de overtollige lading de batterij niet beschadigt. Als de zonne-acculader steeds meer stroom naar de zonnebatterij stuurt, laadt de zonnebatterij te veel op.

Als de belastingsbehoefte groter is dan de output van de array, wordt het tekort gecompenseerd door de batterijen. Maar zelfs in dit geval zullen blokkerende diodes en laadregelaars uw batterijen sparen en onder- en overladen voorkomen. Het doet dit door de output van uw zonnepanelen te volgen en de spanning aan te passen aan de batterijen. Op lood gebaseerde batterijen moeten soms drie keer in tien jaar worden vervangen (op basis van de gemiddelde garantie van 3 jaar die wordt geboden met loodzuuraccu's).

Als er geen laadregelaar is geïnstalleerd, blijven zonnepanelen batterijen op vol vermogen opladen, ongeacht hoeveel energie ze absorberen. Als u de batterijen echter te veel oplaadt, verliezen ze geleidelijk hun capaciteit om volledig op te laden totdat ze niet langer volledig kunnen worden opgeladen, waardoor hun totale levensduur wordt verkort. De oplaadmethode voor batterijen heeft enige vooruitgang geboekt om milieuvriendelijker te worden, en zonne-energie is een van de duurzamere opties voor het opladen van batterijen. Zolang veilige temperatuurbereiken in acht worden genomen, zijn er geen specifieke richtlijnen voor gebruik in de winter voor NMC-batterijen.

Dit komt omdat de zonnepanelen stroom blijven leveren, zelfs nadat uw batterijen volledig zijn opgeladen. Aan de andere kant kunnen lithium-ionbatterijen nieuw leven worden ingeblazen als ze leeg zijn, dit proces wordt een zwarte start genoemd. Elektrolytniveaus in NiCd-batterijen moeten regelmatig worden gecontroleerd en bijgevuld, net als loodzuuraccu's. Als de array voldoende stroom produceert om aan de belastingbehoefte van de omvormer te voldoen, blijven de batterijen volledig opgeladen.

Overlaadbatterijen zullen ook de interne temperatuur en druk in een batterijbank verhogen door stroom in een batterij te forceren die deze niet kan accepteren. Een zonneladregelaar, ook wel een zonneladregelaar genoemd, is een spannings- of stroomregelaar die voorkomt dat batterijen overladen en worden beschadigd door het regelen van de spanning en stroom van de panelen die naar de batterij gaan (bron). Een batterijbank is in de meeste gevallen maar zo goed als de zwakste cel en u wilt niets doen dat de capaciteit van uw batterijen in de loop van de tijd vermindert.