Hoe lang gaat een batterij van 5 kWh mee?

Het kan dan ongeveer twee tot drie uur duren. Als u eenfasig vermogen hebt en er is een stroomuitval, kunt u mogelijk een back-up maken van het hele huis - zolang u niet meer dan 5 kW continu vermogen gebruikt. Afhankelijk van de tijd van het jaar en waar u woont, kan uw airco ongelooflijk belangrijk zijn om de hele dag van stroom te kunnen voorzien. Helaas kost het koelen en verwarmen van je huis enorm veel elektriciteit.

Een typische AC-unit voor thuis die 6 uur per dag werkt, verbruikt ongeveer 270 kWh elektriciteit per maand. Dit komt neer op ongeveer 1,5 kWh verbruikte elektriciteit per uur. Zonne-accu's voor thuis gaan ergens tussen de 5 en 15 jaar mee. Als u vandaag besluit om een zonnebatterij te installeren, is het vrijwel zeker dat u in de toekomst een vervanging nodig heeft die overeenkomt met de levensduur van 20 tot 30 jaar van uw zonne-energiesysteem, 3.Solar installateur Sunrun zei dat batterijen ergens tussen de vijf en 15 jaar meegaan.

Dat betekent dat er waarschijnlijk een vervanging nodig zal zijn tijdens de levensduur van 20 tot 30 jaar van een zonnestelsel. Met de installateur samen met mij aan dit telefoontje, besloot de huiseigenaar om nog een 2,5 kWh batterijmodule voor zijn systeem aan te schaffen, evenals een kleine generator om te helpen bij het opladen van de batterij wanneer die bewolkte dagen komen. Batterijen en componenten eromheen moeten de juiste afstand hebben om koeling mogelijk te maken, en regelmatige onderhoudscontroles kunnen nuttig zijn om een optimale werking te garanderen. Het garandeert ook dat de PowerWall zijn levensduur begint met een capaciteit van 13,5 kWh en de energiecapaciteit behoudt op basis van een degradatieschema.

Maar als het uw plan is om de essentiële zaken - telefoons, computers, wifi, koelkast en sommige lampen - actief te houden tijdens een storing, kunt u verwachten dat een batterij van 10 kWh die dingen bijna 24 volle uren laat draaien. Dat gezegd hebbende, als je echt geïnteresseerd bent in het kopen van een batterij van 5 kWh, wees dan voorbereid op een relatief aanzienlijke investering. Omgekeerd, als u van plan bent om deze batterij regelmatig te gebruiken om veel apparaten van stroom te voorzien, hebt u een energieopslagsysteem nodig dat groter is dan 5 kWh. Als je je tv elke dag de hele dag aan houdt, verbruikt hij meer dan 7 kWh elektriciteit per dag, een aanzienlijk deel van de typische 10 kWh bruikbare energieopslag die veel batterijen hebben.

Door meerdere batterijmodules aan te sluiten, kunt u een systeem van 15 kWh, 20 kWh, 30 kWh of zelfs 40 kWh bouwen, wat voldoende is om een huis langer dan een dag van stroom te voorzien. Van de drie typen zijn lithium-ionbatterijen (ook bekend als li-ionbatterijen) de meest voorkomende bronnen van energieopslag voor een zonnestelsel thuis. Dit blijkt uit mijn gebruik van gepulseerde, desulfaterende (after market) batterijonderhouders op mijn 12Vdc Open cell- en SLA-motorvoertuigbatterijen (waarvan 2) al meer dan 15 jaar in gebruik zijn en nog steeds presteren op topprestaties en betrouwbaarheid. Ondertussen heeft de RESU10 van LG Chem een opslagcapaciteit van 8,8 kWh met een continu vermogen van 3 kW).

Met een beetje onderzoek zul je snel beseffen dat de meeste 5 kWh-batterijen lithium-ionbatterijen zijn, meestal LiFePO4-batterijen. De meest voorkomende spanning voor een batterijsysteem van 5 kWh, of elke batterij met een hoge energiecapaciteit, is 48V. Loodzuuraccu's worden al tientallen jaren gebruikt in off-grid energiesystemen, en hoewel ze een van de goedkoopste opties op de markt zijn, hebben loodzuuraccu's een kortere levensduur en een lagere ontladingsdiepte (DoD) in vergelijking met lithium-ionbatterijen.