Hoe groot van een batterijbank heb ik nodig?

Om het kwh-gebruik van een batterij te bepalen, hoeft u alleen maar het ampère-uur (Ah) te vermenigvuldigen met het gewenste spanningssysteem. Een batterijbank die is ontworpen om een gemiddeld Amerikaans huishouden drie dagen van stroom te voorzien, zou 90 kilowattuur energie moeten leveren. De batterij uit het vorige voorbeeld kan 2,4 kilowattuur leveren, dus dit systeem heeft 38 batterijen nodig. In werkelijkheid zouden er nog meer batterijen nodig zijn om rekening te houden met onvolkomenheden in de batterij en voor het stroomverbruik van de omvormer, een apparaat dat nodig is om gelijkstroom batterijvermogen om te zetten in de wisselstroom die nodig is voor een huishoudelijk elektrisch systeem.

De conversie tussen deze twee eenheden is heel eenvoudig. Als u Ah-eenheden hebt, vermenigvuldigt u die waarde met de nominale spanning van de batterij om Wh te krijgen. Omgekeerd, als je Wh hebt, deel die waarde dan door de nominale spanning. Afhankelijk van de spanning van uw elektrische systeem, moet u mogelijk batterijen met elkaar verbinden om een bank te creëren op 12, 24 of 48V.

Het gebruik van een hogere spanning is ook een handige manier om spanningsverlies over langere afstanden te verminderen of de grootte van de laadregelaar die u nodig hebt te verkleinen. Om de minimale capaciteit van uw batterij of batterijbank te bepalen, deelt u het resultaat van stap 4 door de gewenste spanning. Kijk naar de elektrische belasting op elk apparaat. Het moet in ampère of watt zijn.

Als het in versterkers is, vermenigvuldig dat aantal met het aantal uren dat je het per dag gebruikt. U kunt de dagelijkse behoefte aan ampère-uur van alle apparaten bij elkaar optellen om uw totale dagelijkse energiebelasting te krijgen. Als je voor een langere periode een stroombron met een hogere capaciteit nodig hebt, is een draagbare powerbank met een grote mAh zoals 40.000 mAh de veiligste gok. Met deze optie loopt u het risico de draagbaarheid op te offeren, dus u moet plannen hoe u het kunt opslaan voor gemakkelijke toegankelijkheid.

Batterijbanken zijn meestal bedraad voor 12 volt, 24 volt of 48 volt, afhankelijk van de grootte van het systeem. Aan de andere kant, als u te veel batterijen koopt, voegt u onnodige kosten toe aan uw systeem, met extra componenten, complexiteit en onderhoud. Om deze reden zullen mensen in koudere klimaten vaak een plek vinden om hun batterijen binnen te houden in plaats van ze bloot te stellen aan buitentemperaturen. In dat geval is het beter om een batterijbank te kiezen met minder capaciteit waarvan u weet dat u deze volledig kunt opladen.

De Battery Bank Sizing Guide van Xantrex is een zeer handig hulpmiddel om de grootte van uw omvormer en batterijbank te bepalen. Als u de accubank gebruikt voor een camper of boot, heeft u een referentiepunt van hoeveel dagen u in de buitenlucht kunt rennen in verhouding tot uw laadvraag. Zoals u duidelijk kunt zien in de bovenstaande tabel, maakt het gebruik van uw dynamo om uw batterijbank onder piekbelasting te helpen een enorm verschil in de grootte van de batterijbank die u nodig hebt. AGM- en Gel-batterijen hebben relatief hogere efficiëntiewaarden, een langere levensduur, hebben niet veel onderhoud nodig en zijn geschikt voor hogere energiebehoeften.

Loodzuuraccu's hebben ook een beperktere hoeveelheid bruikbare capaciteit en worden doorgaans slechts 50% ontladen. Nu u uw ampère-uurvereiste kent, moet u een lithiumbatterijbank maken om die lading aan te kunnen. Nu u de capaciteit van ampère-uur (Ah) kent die u de opslag biedt die u nodig hebt, heeft u misschien wat begeleiding nodig bij het selecteren van specifieke deep cycle-batterijen. Met andere woorden, u moet 4 van de geselecteerde batterijen in serie aansluiten en 3 reeksen batterijen van dezelfde grootte toevoegen voor een totaal aantal van 12 batterijen.