Hoeveel diepcyclusbatterijen zijn er nodig om een huis van stroom te voorzien?

Een 6 volt batterij van 400 ampère-uur kan ongeveer 2, 4 kilowattuur aan vermogen leveren. Een driedaagse batterijbank was van plan 90 kilowattuur elektriciteit te leveren aan een gemiddeld Amerikaans huishouden. De vorige voorbeeldbatterij kan 2, 4 kilowattuur leveren, terwijl 38 batterijen nodig zijn. Een batterijbank die is ontworpen om een gemiddeld Amerikaans huishouden drie dagen van stroom te voorzien, zou 90 kilowattuur energie moeten leveren.

De batterij uit het vorige voorbeeld kan 2,4 kilowattuur leveren, dus dit systeem heeft 38 batterijen nodig. In werkelijkheid zouden er nog meer batterijen nodig zijn om rekening te houden met onvolkomenheden in de batterij en voor het stroomverbruik van de omvormer, een apparaat dat nodig is om gelijkstroom batterijvermogen om te zetten in de wisselstroom die nodig is voor een huishoudelijk elektrisch systeem. De hoeveelheid batterijopslag die u nodig hebt, is gebaseerd op uw energieverbruik. Het energieverbruik wordt gemeten in kilowattuur.

Als je bijvoorbeeld 1.000 watt nodig hebt voor 8 uur per dag, dan is je energieverbruik 8 kWh per dag. Een batterijcapaciteit van 4 tot 8 kWh is meestal voldoende voor een gemiddelde vierpersoons woning. Wanneer batterijen in serie worden bekabeld, is de spanning additief. U kunt bijvoorbeeld twee 12V, 100 Ah-batterijen in serie plaatsen voor een 24V-bank.

De capaciteit van die bank zou nog steeds 100 Ah zijn. Wanneer batterijen parallel worden aangesloten, blijft de spanning constant en is de Ah-capaciteit additief. In ons voorbeeld met de 12V, 100 Ah-batterijen zou het parallel verbinden ervan resulteren in een 12V-systeem met een capaciteit van 200 Ah. Vier 200ah-batterijen zijn gelijk aan 9,8 kWh of ongeveer 9600 watt.

Dit is voldoende om essentiële huishoudelijke apparaten zoals een koelkast, zes gloeilampen, een tv en een laptoplader 3,9 uur te gebruiken. Voor dit systeem heb je zeven 75 watt zonnepanelen en vier 300 ampère batterijen nodig. Als je panelen van 200 watt zou gebruiken, heb je slechts drie panelen en vier batterijen van 300 ampère nodig. Voor zonnepaneelaangedreven systemen (PV) vertegenwoordigt Days of Autonomy het aantal bewolkte dagen op rij dat kan optreden en waarvoor u van plan bent energie op te slaan.

Kunt u een nauwkeurig advies geven over hoeveel zonnepanelen elk 200 watt en hoeveel batterijen u een diepvriezer moet laten gebruiken die 75 watt verbruikt. Hoeveel 200AH-batterijen en 250 watt zonnepaneel heb ik nodig om een hybride systeem van stroom te voorzien dat bestaat uit 12 airconditioners (elk 1100 watt), 8 diepvriezers (elk 350 watt) en 6 tv-toestellen. Deep cycle-batterijen kunnen tot 80% worden ontladen, maar de meeste fabrikanten raden aan om niet minder dan 45% te ontladen. Loodzuurbatterijen zijn beperkt in hoeveel laadstroom ze aankunnen, vooral omdat ze oververhit raken als je ze te snel oplaadt.

Om deze reden zullen mensen in koudere klimaten vaak een plek vinden om hun batterijen binnen te houden in plaats van ze bloot te stellen aan buitentemperaturen. Rechtopstaande opslag is nodig om lekkage van elektrolyten te voorkomen, waardoor deze batterijen in sommige omgevingen onpraktisch zijn op te slaan. Ik bereid me voor om vijf 100 watt zonnepanelen aan te schaffen en heb al 10 Enersys Oddyssey 12 volt 185 ampère uur AGM-batterijen voor mijn bank. De garantie van deze batterij is ofwel 10 jaar of de tijd die nodig is om door de aangegeven hoeveelheid energie in de batterij te fietsen.

De diepcyclusbatterijen die u selecteert, moeten voldoen aan zowel uw systeemspanningsvereisten ALS aan de Ah-capaciteit die u hebt berekend. Gelbatterijen, die silica gebruiken om de elektrolytoplossing in de batterij te verstijven, hebben meestal lagere ladersnelheden en output dan geabsorbeerde glasmatte batterijen.