Hoe lang gaat een 12 volt zonnebatterij mee?

Als je leert dat je normaal gesproken twee dagen meegaat met energie van die batterij, betekent dat dat je 80 ampère uur per dag verbruikt. Op basis van de eerdere berekening produceert een paneel van 100 watt gemiddeld ongeveer 30 ampère-uur per dag (gebaseerd op een gemiddelde zonnige dag). Zonne-accu's voor thuis gaan ergens tussen de 5 en 15 jaar mee. Als u vandaag besluit om een zonnebatterij te installeren, is het vrijwel zeker dat u in de toekomst een vervanging nodig heeft die overeenkomt met de levensduur van 20 tot 30 jaar van uw zonne-energiesysteem, 3.De meeste zonnebatterijen die momenteel op de markt zijn, gaan ergens tussen de vijf en 15 jaar mee.

Hoewel dat een aanzienlijke hoeveelheid tijd is, moet u ze waarschijnlijk vervangen binnen de levensduur van 25 tot 30+ jaar van uw zonnestelsel. Gebruik dezelfde batterij maar met een belasting van 250 W en een 90% efficiënte omvormer. Een gemiddelde 12v 50Ah autobatterij ontladen 20% duurt 2 uur om op te laden met een zonnepaneel van 100 watt. Een deep-cycle 12v 50Ah batterij ontladen 50% duurt 4 uur om op te laden met een zonnepaneel van 100 watt.

Beide voorbeelden gaan uit van een stroom van 5,75 ampère en een MPPT-controller. Het is niet gebaseerd op hoeveel jaar ze zijn geïnstalleerd, maar in plaats daarvan op hoe vaak elke zonne-eigenaar ze gebruikt. Met een reeks opgeladen zonnebatterijen heb je altijd een betrouwbare bron van elektriciteit, zelfs op dagen dat de zon niet schijnt. Volgens recente gegevens tonen 7 van de 10 shoppers van zonnepanelen interesse in het toevoegen van een batterij aan hun zonnestelsels.

Een zonnepaneel van 50 watt produceert ongeveer 2,9 ah stroom onder ideale omstandigheden, en dus zou het ongeveer 34 uur duren om een 100 ah-batterij volledig op te laden of 16 uur voor een 50ah-batterij. Veel mensen gaan ervan uit dat zonnepanelen gewoon een dure luxe zijn voor eigenaren van campers die veel besteedbaar inkomen hebben. Hoewel batterijen de afgelopen jaren betaalbaarder zijn geworden, zullen ze waarschijnlijk nog steeds een aanzienlijke investering vergen. Zoutwaterbatterijen presteren het beste bij temperaturen boven ongeveer 23° F en onder 104° F, waardoor ze in dit opzicht een lichte voorsprong hebben op loodzuurbatterijen, maar zijn niet zo stevig als lithium-ionbatterijen.

Een zonnepaneel van 120 watt produceert ongeveer 7 ah stroom onder ideale omstandigheden, en dus zou het ongeveer 14 uur duren om een batterij van 100 ah volledig op te laden of 7 uur voor een 50ah-batterij. Een 180-watt zonnepaneel produceert ongeveer 9 ah stroom onder ideale omstandigheden, en dus zou het ongeveer 11 uur duren om een 100ah-batterij volledig op te laden, of 5,5 uur voor een 50ah-batterij. Aangezien zonnetechnologie voortdurend evolueert en geavanceerder wordt, is het geen verrassing dat zonnepanelen en andere zonneapparatuur efficiënter en draagbaarder worden dan ooit tevoren. Als het gaat om energieopslagsystemen voor thuis, zijn lithium-ionbatterijen de gouden standaard omdat ze lichter, compacter zijn en een langere levensduur en hogere DoD hebben dan loodzuuraccu's.

Het is een veel voorkomende vraag om je af te vragen hoe lang je 12 volt batterij het meegaat om een AC-belasting via een omvormer te laten lopen. Als u de batterijen in een garage of kelder kunt opslaan, of een deel van het gebouw dat uit de weg is en enigszins temperatuurgestuurd is, kan uw opslagsysteem langer meegaan dan wanneer u de batterijen had blootgesteld aan de ruwe elementen. Bij warmere temperaturen zal de chemische reactie in de batterijen sneller plaatsvinden, wat de levensduur van de batterij verkort door de slijtage van de batterij te vergroten. Of u nu uw RV-batterij moet opladen, draagbare elektronica van stroom moet voorzien, uw RV-apparaten moet laten werken of gewoon een betrouwbare bron van back-upstroom wilt, een zonnegenerator kan aan uw behoeften voldoen.

Een zonnepaneel van 10 watt produceert ongeveer 0,83ah stroom onder ideale omstandigheden, en dus zou het ongeveer 120 uur duren om een 100ah-batterij volledig op te laden of 60 uur voor een 50ah-batterij.