Hoeveel batterijen zijn er nodig om 10 kwh op te slaan?

Een 10kw zonnestelsel dat 40 kWh per dag produceert, heeft 6 x 300ah 24V-batterijen nodig om alle geproduceerde energie op te slaan. Verdeel de dagelijkse watt-output van de zonne-array door de accuspanning en u hebt de minimaal vereiste batterijcapaciteit. In termen van systeemgrootte: batterijafmetingen worden uitgedrukt in kilowattuur of kWh. Je hebt minimaal 28 kWh accucapaciteit nodig voor een zonnestelsel van 10 kW.

Voor een systeem van 30 kW heeft u minimaal 84 kWh accucapaciteit nodig. Een batterijbank die is ontworpen om een gemiddeld Amerikaans huishouden drie dagen van stroom te voorzien, zou 90 kilowattuur energie moeten leveren. De batterij uit het vorige voorbeeld kan 2,4 kilowattuur leveren, dus dit systeem heeft 38 batterijen nodig. In werkelijkheid zouden er nog meer batterijen nodig zijn om rekening te houden met onvolkomenheden in de batterij en voor het stroomverbruik van de omvormer, een apparaat dat nodig is om gelijkstroom batterijvermogen om te zetten in de wisselstroom die nodig is voor een huishoudelijk elektrisch systeem.

Stel dat u 3 x 100 48V-batterijen hebt om het extra vermogen van uw systeem op te slaan, overal van 10 kW tot 12 kW per dag. Woon je in een gebied met minder zon en je verbruikt veel energie, dan heb je meer batterijen nodig dan wanneer je in een gebied met meer zon zou wonen en minder energie verbruikt. Als je veel energie verbruikt, heb je meer batterijen nodig om de stroom op te slaan die je nodig hebt om je huis draaiende te houden. Loodzuuraccu's zijn gevoelig en moeten elke dag volledig worden opgeladen, waar lithiumbatterijen gedeeltelijk kunnen worden opgeladen zonder enig nadelig effect.

AAA-batterijen worden meestal gebruikt in apparaten die meer stroom nodig hebben dan AA-batterijen, zoals digitale camera's en camcorders. Naarmate de batterijtechnologie zich ontwikkelt en de vraag naar oplossingen voor hernieuwbare energie zoals zonne-energie toeneemt, neemt de toegankelijkheid van zonnebatterijen alleen maar toe. Vanwege de populariteit van systeemgroottes rond 5 kW en 6,6 kW, zijn enkele van de beste zonnebatterijen afgestemd op systemen van deze omvang. Daarnaast zijn batterijen apparaten die energie opslaan en een stroombron bieden voor apparaten die op elektriciteit werken.

In plaats van terug te worden gevoed in het net, kan deze 13kW worden verzameld en zonne-energie in uw batterij worden opgeslagen. Nu u weet welke factoren u moet overwegen, laten we eens kijken hoeveel batterijen u nodig heeft voor een 5kW-zonnestelsel in verschillende scenario's. Bij het berekenen van de hoeveelheid energie die in een batterij is opgeslagen, wordt een andere formule gebruikt dan een rekenmachine voor zonnebatterijen. De hoeveelheid zon die uw regio krijgt, is een van de belangrijkste factoren om te bepalen hoeveel batterijen u nodig heeft voor uw zonnestelsel.

Uitgaande van een gemiddelde dagelijkse blootstelling aan de zon van 6 uur, een efficiëntie van zonnepanelen van 15% en een dagelijks stroomverbruik van 30 kWh, zou een zonnestelsel van 15 kW ongeveer 40 batterijen nodig hebben. Dus ga jezelf niet failliet en wil elke laatste kWh nachtelijke elektriciteit met je batterijen dekken.