Hoeveel batterijen heb ik nodig om van het net af te gaan?

Als je de stroom aan wilt houden als het net uitvalt, heb je meestal maar één zonnebatterij nodig. Als je volledig off-grid wilt gaan, heb je veel meer opslagcapaciteit nodig, meer in de trant van 8-12 batterijen. Voor off-grid-systemen wordt overtollige energieproductie opgeslagen. We gebruiken hiervoor lithium-ijzerfosfaat (LiFePO) batterijen.

De slagmannen zijn de ESS en hoeveel opslag je nodig hebt, hangt af van al die ladingen die je eerder hebt vermeld en hoe lang ze zullen draaien. Wacht even en probeer het opnieuw. De tweede overweging zou de capaciteit van het ampère-uur of de kilowattuur van de batterij zijn. Dus natuurlijk hoe groter de batterij, hoe meer opslagcapaciteit hij heeft.

Het gaat dus te maken hebben met hoe groot je systeem is. In een typische off-grid cottage-toepassing zou u een 24- of 48-volt batterijbank hebben die ergens in het bereik van 600 tot 800 ampère-uur ligt. Ze kunnen oplopen tot 6.000 ampère-uur of meer in grotere systemen. Voor de meeste zonnestelsels kunt u kiezen tussen 12, 24 of 48 volt batterijen.

Wat u selecteert, heeft invloed op welke andere componenten u in uw systeem kunt opnemen, de formatie die u nodig hebt om ze te bedraden, de grootte van de koperdraad die u nodig heeft en de totale kosten van uw batterijbank. Om dat kilowattuur terug in je batterijen te krijgen, moeten je panelen 100 ampère uur van de zon zetten voordat ze ondergaat. In de loop der jaren hebben mijn familie en ik een aantal kleine gadgets en batterijen op zonne-energie in huis gebruikt. Met een systeem ter grootte van jou kun je dit misschien kleiner maken en ben je gewoon van plan minder stroom te gebruiken als je wordt geconfronteerd met een situatie waarin de batterijen traag worden opgeladen.

De meeste deep cycle-batterijen van golfkarformaat, bijvoorbeeld Trojan t-105, kunnen een capaciteit van ongeveer 200-230 ampère bevatten bij 6 volt. Gewoon uitleggen hoe je een eenvoudige berekening kunt maken om erachter te komen hoeveel zonnepanelen en batterijen een huis nodig heeft om de meest elementaire benodigdheden te bedienen. Dus hoe kom je erachter hoeveel zonnepanelen en batterijen je nodig hebt? De eerste stap is om te bepalen hoeveel stroom de apparaten en lampen die u wilt gebruiken, trekken. Loodzuuraccu's hebben ook een beperktere hoeveelheid bruikbare capaciteit en worden doorgaans slechts 50% ontladen.

Verlaag je verbruik doormidden, gebruik 8 batterijen en voeg nog een paneel van 100 watt toe en je hebt misschien je minimum voor een dag, zeker niet voor een tweede dag. Loodzuuraccu's zijn gevoelig en moeten elke dag volledig worden opgeladen, waar lithiumbatterijen gedeeltelijk kunnen worden opgeladen zonder enig nadelig effect. Mijn vraag is of je dat type batterijen kunt kopen voor opslag van zonne-energie om een huis te runnen. Ik bereid me voor om vijf 100 watt zonnepanelen aan te schaffen en heb al 10 Enersys Oddyssey 12 volt 185 ampère uur AGM-batterijen voor mijn bank.