Besturing

Gezien de enorme variatie aan gezinssamenstellingen, leefritme, hobby’s, woning en aanwezige toestellen en doordat er meestal geen enkele vorm van automatisering aanwezig is, is het zeer moeilijk om een standaardoplossing te ontwikkelen die bij alle gezinnen automatische vraagsturing mogelijk maakt.

Nochtans moet zo’n systeem wel massaal geproduceerd worden en volgens het plug & play-principe werken om de investeringskost te beperken. Door een 250-tal Home Energy Management-systemen in evenveel woningen te installeren, onderzoekt Linear de praktische aspecten die bij de ontwikkeling en uitrol van zo’n technologie komen kijken.


Home Energy Management-systeem
Met een home energy management-systeem kunnen verschillende toestellen in je huis met het internet informatie uitwisselen. Opdie manier kan je van op afstand je toestellen opvolgen en aansturen. Je kan het systeem ook zo instellen dat de elektriciteitsleverancier of netbeheerder je toestellen kan opstarten, bijvoorbeeld als er energieoverschotten zijn.

Linear gebruikt het home energy management-systeem van onze partner Fifthplay. In combinatie met het prototype witgoedcontroller dat VITO voor Linear ontwikkeld heeft, sluiten we traditionele toestellen (Siemens) op het systeem aan, maar we experimenteren ook met de eerste generatie slimme toestellen van Miele.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht